همشهری آنلاین: آبگوشت بهآلو به خاطر داشتن به و آلو هم شیرین است و هم لذیذ.
مواد لازم برای ۵ نفر
۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه یا ۷۵۰ گرم گوشت آبگوشتی
۳۰۰ گرم لوبیا سفید
۱ عدد پیاز متوسط
۲ عدد به متوسط
۳۰۰ گرم آلو بخارا
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دارچین، یک قچ سرخالی
۱. گوشت را شسته و قطعه قطعه کنید و کناری بگذارید سپس لوبیا را شسته و به مدت ۸ ساعت یا از شب تا صبح خیس کنید. طی این مدت، چند بار آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح، خاصیت نفاخی آن از بین برود.
۲. بهها را شسته و همینطور با پوست به ۴ قاچ تقسیم کنید. پس از خرد کردن به، دانههای آن را نیز خارج کنید.
۳. آلوها را نیز به مدت چند ساعت در کاسه فلزی محتوی آب، خیس کرده و سپس روی اجاق گاز حرارت دهید تا بپزند. پس از اینکه آب اضافی آلوها از بین رفت، هستههای آنها را از گوشت جدا کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید.
۴. پیاز را نیز پوست کنده و پس از شستن به صورت ۴ قاچ خرد کنید.
۵. همه مواد شامل پیاز، گوشت، زردچوبه و لوبیا سفید را در قابلمهای گود حاوی مقداری آب ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزند. برای پخت آبگوشت در قابلمه، مدت ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است ولی اگر برای پخت آن، زمان کمتری دارید، به جای قابلمه از دیگ زودپز استفاده کنید. گوشت و لوبیا در دیگ زودپز، یک ساعته میپزند.
۶. بعد از اینکه لوبیا و گوشت کاملا پخته شد، استخوانها را از داخل مواد آبگوشت خارج کرده، سپس آلو، دارچین و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت نیمساعت دیگر بجوشد تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.
در پایان مواد را از آب آن جدا کرده و مخلوط گوشتی را با گوشتکوب، خوب بکوبید و آب آن را نیز به صورت جداگانه سرو کنید.
فوتوفن
استفاده از ماهیچه برای آبگوشت باعث لعابدار شدن آن میشود.
کاشانیها برای پخت این آبگوشت، آلو را حذف کرده و آب انار را جایگزین آن میکنند. در ضمن به جای لوبیا سفید نیز از عدس استفاده میکنند. البته این غذا دیگر آبگوشت بهآلو نیست بلکه آبگوشت بهکاشانی نام دارد.
ترشی گلسیــر
مواد لازم
۵۰۰ گرم گل سیر (یا بچه سیر)
سرکه به میزان لازم
نمک مقداری
گل سیر محصولی از خطه شمال کشور است که در ماه دوم فصل بهار میروید. برای درست کردن این ترشی ابتدا گلسیر را تهیه کرده، بعد آنها را در ظرفی بزرگ در آب غوطهور کنید تا تمیز شوند. سپس آنها را روی پارچهای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. آنها را در شیشه یا دبهای بزرگ بریزید و سپس سرکه و نمک را اضافه کنید تا ظرف پر شود. در ظرف را بسته در جای خنک نگهداری کنید.
ترشی انجیـــر
مواد لازم
۵۰۰ گرم انجیر کال
سرکه به میزان لازم
نمک کمی
۲ حبه سیر
۲ عدد فلفل تند سبز
انجیرهای کال را بشویید و از وسط نصف کنید. انجیرها را در آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند. مدت جوشاندن نباید از ۱۰ دقیقه بیشتر شود چون انجیرها پخته و له میشوند. بعد از این مدت آنها را آبکش کرده و بعد روی پارچهای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. آنها را در شیشهای که میخواهید ترشی درست کنید، بریزید. لابهلای آنها حبههای سیر و فلفلهای تند را بگذاریدونمک را اضافه کنید. حالا سرکه بریزید تا ظرف پر شود. این ترشی به مدت دو هفته بعد از تهیه قابل مصرف است.
نظر شما